ΕΙΚΟΝΟ ~ ΣΥΓΓράφουμε

Το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2023, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου συναντήθηκε μια όμορφη παρέα Παραμυθάδων.

Mε εμψυχώτρια την συγγραφέα, εκπαιδευτικό και καλλιτέχνη, Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου, παίξαμε με τα παιδιά το παιχνίδι του παραμυθά.

Κουραστήκαμε, ξεκουραστήκαμε, ξαπλώσαμε, φτιάξαμε με το μυαλό μας κόσμους μαγικούς με ήρωες και κακούς, δράκους, μάγισσες και γενναίους και γενναίες, βάλαμε τη φαντασία να δουλέψει αρκετά και, μετά, μαζευτήκαμε στον κύκλο μας και στήσαμε πρόταση-πρόταση το παραμύθι «Η ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ» που, με λίγα λόγια και απλά, όπως θέλουν τα παραμύθια, είχε και βασίλισσα, και ζαχαρωτά και δράκους και κακούς και πειρατές και θησαυρούς, πολύ κυνηγητό και πολλή πλάκα.

Τα λόγια και οι ιδέες ήταν των μικρών παραμυθάδων και, μάλιστα, κάποιες στιγμές, οι ιδέες ήσαν τόσες πολλές, ώστε σταματήσαμε για να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε και να εικονογραφήσουμε το παραμύθι μας. Γιατί οι μικροί μας παραμυθάδες αποδείχθηκαν και πολύ καλοί εικονογράφοι. Στο τέλος, το βραβείο μας ήταν ένα ευφάνταστο παραμύθι που πήρε ψηφιακή μορφή, σελιδοποιήθηκε και εικονογραφήθηκε διαφορετικά από κάθε παιδί.

Κι έτσι, η χαρούμενη ομάδα μας έφυγε, όχι μόνο με βιβλία που δανείστηκε από τη βιβλιοθήκη, αλλά και με το δικό της πρωτότυπο παραμύθι, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως αρκεί να ξυπνήσουμε τη φαντασία των παιδιών και να την αφήσουμε να κυκλοφορήσει ελεύθερα. Θα μάς ξαφνιάσουν ευχάριστα!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις ιδέες και τη συμμετοχή τους!

Μια μεγάλη αγκαλιά στις εθελόντριες κ. Δήμητρα Μανιάτη, κ. Αριάδνη Παπαναστασοπούλου, κ. Αθηνά Τσετσοπούλου και κ. Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου για την αρωγή και την γεμάτη χαμόγελα συμμετοχή τους.

Για μία ακόμη φορά, έναν μεγάλο έπαινο και στους γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά να συγγράφουν με τη φαντασία τους και να ΒΙΒΛΙΟταξιδεύουν συνέχεια. Κι αν η καθημερινότητα τους κουράζει, βάζουν καμιά φορά τους μικρούς παραμυθάδες να τους ξεκουράσουν με τις δικές τους ιστορίες!

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς περίμεναν τα παιδιά παρέα με ένα βιβλίο κι έναν καφέ που με πολλή αγάπη ετοίμασε η κ. Κατερίνα Σίψα.
Χορηγοί προγράμματος: ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε – Κωνσταντίνα Καββαδά

________________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών και η μερική απόκρυψη των στοιχείων των ανηλίκων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ