Κράτα με να σε κρατώ ν’ ανεβούμε το βουνό
Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 υλοποιήθηκε με επιτυχία από την 1η ΤΟΜΥ Πύργου, η δράση για την αλληλεγγύη, με θέμα: “Κράτα με να σε κρατώ, ν’ ανεβούμε το βουνό.” Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου κ. Αντωνιάδου Αικατερίνα και την Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου κ. Κολλιοπούλου Ρεβέκα.  Οι μαθητές μέσα από τη διαδραστική παρουσίαση και τα παιχνίδια έμαθαν για την αξία της αλληλεγγύης, συνώνυμες λέξεις που χρησιμοποιούμε, αντάλλαξαν εμπειρίες και παραδείγματα εθελοντισμού και ανθρωπιάς. 
Στη συνέχεια για να εμπεδωθούν πιο καλά οι παραπάνω έννοιες, παρακολουθήσαμε δυο εκπαιδευτικά βίντεο. Μετά το βίντεο, οι μικροί μας φίλοι ρωτήθηκαν πως αισθάνθηκαν. 
Αμέσως μετά την παρουσίαση τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας κρεμάλα όπου είχε ετοιμαστεί από την διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου, με λέξεις συνώνυμες της αλληλεγγύης. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και μας κατέπληξαν με τις επιδόσεις τους. 
Ακολούθησε ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου χωρίστηκαν σε ζευγάρια και ο ένας ήταν ο οδηγός και ο άλλος ήταν τυφλός. Έπρεπε ο οδηγός να ξεναγήσει τον τυφλό μέσα από τα μάτια του και ο τυφλός να τον ακολουθεί δείχνοντάς του απόλυτη εμπιστοσύνη. Έπειτα άλλαξαν ρόλους.
Συνεχίζοντας τα διαδραστικά παιχνίδια, σειρά είχε το παιχνίδι με τα μπαλόνια. Είχαμε φουσκώσει μπαλόνια για όσα άτομα συμμετείχαν στην ομάδα και έγραψαν επάνω τα ονόματά τους  με μαρκαδόρο. Τα ανακατέψαμε και δώσαμε λίγα λεπτά για να βρουν το μπαλόνι που γράφει το όνομά τους. Στη συνέχεια το ξαναπαίξαμε και αλλάξαμε τις οδηγίες καθώς έπρεπε ο καθένας να πάρει το πρώτο μπαλόνι που θα βρει μπροστά του και να το δώσει στο παιδί που γράφει το όνομά του. Διαπιστώθηκε  ότι με τον δεύτερο τρόπο τα μπαλόνια έφτασαν πιο γρήγορα σε αυτόν που του ανήκει. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα μπαλόνια είναι σαν την ευτυχία. Δεν θα την βρούμε αν ψάχνουμε μόνο τη δική μας. Αν όμως νοιαζόμαστε και για την ευτυχία του άλλου, τότε αυτό θα μας βοηθήσει σίγουρα να βρούμε την δική μας.
Στο τέλος τους ζητήθηκε να ζωγραφίσουν κάτι που τους τράβηξε το ενδιαφέρον από την παρουσίαση και να το πάρουν μαζί τους ώστε να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους αυτά που έμαθαν και τους έγινε πρόταση να γραφτούν σε εθελοντικές ομάδες.
Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς περίμεναν τα παιδιά παρέα με ένα βιβλίο κι έναν καφέ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στην  1η ΤΟΜΥ Πύργου που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια χρονιά και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, καθώς και στις εθελόντριές μας κ. Δήμητρα Μανιάτη, κ. Αριάδνη Παπαναστασοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Χορηγοί προγράμματος: ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε – Κωνσταντίνα Καββαδά
________________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών και η μερική απόκρυψη των στοιχείων των ανηλίκων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ