Μόνο αν θέλω!

Μόνο αν θέλω μπορεί κάποιος να με αγγίζει!
Μόνο αν θέλω μπορεί κάποιος να με αγκαλιάζει!
Μόνο αν θέλω μπορεί κάποιος να με φιλά!
Όποιος κι αν είναι αυτός!
Είτε συγγενής είτε φίλος!

Οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης ταυτίστηκαν με την ηρωίδα του παραμυθιού “Μόνο αν θέλω” που διάβασε με τη μελωδική φωνή της η ψυχολόγος κ. Σωτηρία Χατζηκωνσταντίνου από το Κέντρο Πρόληψης “Παρεμβάσεις” στην καθιερωμένη συνάντηση της Τρίτης (*). Γι’ αυτό και στη συνέχεια είπαν όλα όσα τους ενοχλούν από τον κόσμο των μεγάλων.

Και δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Ακολούθησαν τα βήματα της Έλλης, της πρωταγωνίστριας της ιστορίας που βρήκε τη λύση όταν επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης: φόρεσε ένα μακρύ φόρεμα της μαμάς, μερικές καλοπλεγμένες πλεξούδες και μια ολόχρυση ταμπέλα με το μήνυμα: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ που έφερε τα πάνω κάτω στην οικογένεια αλλά και την ηρεμία στην Έλλη.

Έτσι και οι μικροί μας φίλοι! Έμαθαν ότι κάποιες φορές πρέπει να λένε ΟΧΙ, όσο μικροί κι αν είναι. Και για μεγαλύτερη σιγουριά, έφτιαξαν το δίχτυ ασφάλειας με μέχρι 5 πρόσωπα (μαμάδες μπαμπάδες, θείες θείους, παππούδες γιαγιάδες, αδέρφια, νονές και νονούς, δασκάλες) στα οποία θα απευθύνονται όταν κάποιος πάει να παραβιάσει την επιθυμία τους και τα οποία θα σταθούν δίπλα τους και θα τους υπερασπιστούν.


(*) Το εργαστήριο αυτό εντάσσεται στη σειρά των εργαστηρίων που έχουν ως σκοπό να αξιοποιηθεί η τέχνη του παραμυθιού για να δώσουν σε γονείς και στα παιδιά τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν μέσα σε ένα χώρο ασφάλειας και αποδοχής και να ανακαλύψουν νέους διασκεδαστικούς τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης.

Μόνο αν θέλω!
Μόνο αν θέλω!

_______________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

ΣΧΕΤΙΚΑ