"Να με θυμάσαι τον Αύγουστο" (βιβλιοπαρουσίαση)

Ο Ηλείος αθλητικογράφος Κώστας Αλεξόπουλος στο βιβλίο του «Να με θυμάσαι τον Αύγουστο» έπλασε δεξιοτεχνικά τον ήρωα Αλέξανδρο που μας συμπαρασύρει στο ταξίδι της ιστορίας του και μας αποκαλύπτει ό,τι πιο πολύτιμο φυλάει στη μνήμη του. Παρέα με τον αγαπημένο του σκύλο Σκριπ, εξερευνά τον τόπο μας με συνοδοιπόρο τον αδερφικό του φίλο Οδυσσέα που έχει κινητικά προβλήματα, ο οποίος με αισιόδοξη ματιά κάνει όνειρα για το μέλλον.

Ο καπετάν – Στέλιος μοιράζεται μαζί του κομμάτια από τα ταξίδια του. Ένας παππούς που ζει σε ξύλινη καλύβα και ζωγραφίζει τις σκέψεις του και ο μεγάλος έρωτας της ζωής του η Ρενέ συνδράμουν ώστε να εμπλουτίσει τις αναμνήσεις του, που αναμοχλεύει σε μια του επίσκεψη στο χωριό, τον Αύγουστο.

Οι αναμνήσεις από τα πρώτα του χρόνια στο πατρικό του σπίτι, τα προξενιά, η γιαγιά γειτόνισσα, η αγάπη των γονιών του, το ζύμωμα και το φούρνισμα του ψωμιού της μάνας, ο τρύγος, το πανηγύρι των Ταξιαρχών, το άδικο θανατικό ανθρώπων που αγαπά, η ασφάλτωση του κεντρικού δρόμου του χωριού, τα ατέλειωτα παιχνίδια στην αλάνα, η φοράδα του θείου και ένας οδυνηρός αποχωρισμός, ζωντανεύουν στις σελίδες του βιβλίου. Ο Αλέξανδρος αποκαλύπτει τα παιδικά του χρόνια και οι λέξεις αγγίζουν εμάς τους Ηλείους λόγω ντοπιολαλιάς.

Η μετακόμιση στην Αθήνα, η ιδιαίτερη σχέση του με τον κυρ – Στέλιο, η κοινή ζωή με τη Ρενέ- της έχει αδυναμία-και η επιστροφή στα παλιά τετράδια, συνθέτουν το πλάνο των χρόνων που έζησε.Το μικροκαμωμένο πειραχτήρι, οι ζαβολιές, οι ζημιές, ο εφιάλτης της γειτονιάς με την μπάλα στα πόδια μεγάλωσε. Ο Αλέξανδρος που του άρεσε να χαίρεται τη ζωή δεν ξέχασε όσα βίωσε. Τα προστάτευσε στη μνήμη ως κόρη οφθαλμού και κάνει την ανάκλησή του γιατί ο ίδιος το είχε ανάγκη.

Σ’ αυτό το τρυφερό βιβλίο «να με θυμάσαι τον Αύγουστο» συγκινούν πολλά. Θα συγκινήσει ιδιαίτερα όσους αρέσουν τα ταξίδια του μυαλού, της καρδιάς και εκείνα των αναμνήσεων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Αλεξόπουλος γεννήθηκε στο Βρανά Ηλείας, αλλά τον κέρδισε η Αθήνα.
Σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία, επικοινωνία και Ψυχολογία στον Αθλητισμό, Οργάνωση-Διοίκηση Επιχειρήσεων, Προγραμματισμό, Ανάλυση-Σχεδιασμό Συστημάτων, Διαχείριση Προσωπικού, Ανάπτυξη Τεχνικών και Προώθηση Δράσεων Εταιριών, Δημόσιες Σχέσεις, Τεχνική Γραπτού και Προφορικού Λόγου, Σεμινάρια Πολιτικών και Κοινωνικών Διαλέξεων.
Εργάστηκε σε πολλά αθλητικά μέσα ως ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης αλλά και διευθυντής.
Στις εφημερίδες «Αθλητική Ηχώ», «Ώρα για Σπορ», «Εξέδρα». Στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, NOVA, COSMOTE TV, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Στα περιοδικά MAX, ENA, FOR HIM, αλλά και ως καθηγητής δημοσιογραφίας στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και σήμερα Ειδικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Λατρεύει την ελληνική γλώσσα.
Έχει εκδώσει δύο free press εφημερίδες, ποικίλης ύλης (City News, F-act).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και στην πόλη μας το βιβλιοπωλείο «Κορκολή».

Με απόφαση του ΕΣ της Βιβλιοθήκης, αύριο θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στη Βιβλιοθήκη μας στις 6 το απόγευμα με ομιλητές
– τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και
– την συμπολίτισσα-συγγραφέα κ. Ιωάννα Κανελλοπούλου.
Ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Θέμης Μαντάς θα είναι στον συντονισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ