Σεισμός !

 

Του σεισμού μαθαίνω την αιτία και με σωστή προετοιμασία έχω πάντα ψυχραιμία.

Σεισμός…. σήμερα στη Βιβλιοθήκη του Πύργου.

Και μάλιστα πολλών Ρίχτερ!

Από τον ενθουσιασμό των παιδιών …

Από την πρωτοτυπία του προγράμματος …

Μα προπαντός και πάνω απ’ όλα από την αγάπη και το μεράκι τριών νηπιαγωγών.

Αυτό που θα μοιραστούμε στη συνέχεια μαζί σας το μάθαμε μόλις χθες και μείναμε με το στόμα ανοιχτό:
οι τρεις εξαίρετες εκπαιδευτικοί είναι αναπληρώτριες δηλαδή τώρα είναι ΑΝΕΡΓΟΙ και επιπλέον ζουν μόνιμα στην ΠΑΤΡΑ (!) 
Ε, λοιπόν, τρεις άνεργοι εκπαιδευτικοί άφησαν κατά μέρος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους και έκαναν 200 χιλιόμετρα (πήγαινε – έλα) για να έλθουν εδώ, στη Βιβλιοθήκη μας και να μιλήσουν σε παιδιά που ανήκουν σε μια ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα για ένα ευαίσθητο θέμα που αγνοούμε οι περισσότεροι και -το χειρότερο- για το οποίο πιστεύουμε ένα σωρό μύθους που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή μας.

Μόνη τους αμοιβή το χαμόγελο των παιδιών και τα “ουάου” που ακούγονταν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Αρχικά οι μικροί μας φίλοι άκουσαν μύθους από τη Μεσόγειο, την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική

που δημιούργησαν οι άνθρωποι  γύρω από το φαινόμενο του σεισμού και τους απεικόνισαν στο χαρτί με τον μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο τους.

Σεισμός !

Σεισμός !

Σεισμός !

Σεισμός !

 Σεισμός !

Σεισμός !

Σεισμός !

Έπαιξαν, πειραματίστηκαν και αντιλήφτηκαν ότι, αν και δεν μπορούμε να αποφύγουμε τους σεισμούς, μπορούμε να μάθουμε να ζούμε μαζί τους, υιοθετώντας τους σωστούς τρόπους προστασίας και ψυχραιμία στη διάθεσή μας!!!

Σεισμός !

Φεύγοντας, πήραν ως αναμνηστικό ένα σεισμόσπιτο !

 

Σεισμός !

Η Ζαχαροπούλου Πόπη είναι νηπιαγωγός και εργάζεται τα τελευταία οχτώ χρόνια ως αναπληρώτρια κυρίως στο νομό Ηλείας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές από το ΤΕΕΑΠΗ Πάτρας στη Διδακτική των θετικών επιστημών και είναι, επίσης, απόφοιτος του τμήματος  Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Συμμετέχει για δεύτερη φορά χρονιά στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Βιβλιοθήκης του Πύργου.

Η Σταθοπούλου Νίκη είναι νηπιαγωγός, απόφοιτος του ΤΕΕΑΠΗ Πατρών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πάτρας. Από τον Ιανουάριο του 2018 είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου της OMEP, μιας παγκόσμιας, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που ασχολείται με την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Η Χριστοπούλου Βασιλική είναι νηπιαγωγός, απόφοιτος του τμήματος ΤΕΕΑΠΗ Πάτρας και μέλος της OMEPΠάτρας. Εργάζεται στην προσχολική εκπαίδευση τα τελευταία 9 χρόνια, εκ των οποίων τα 5 χρόνια στο νομό Ηλείας.

Κορίτσια, υποκλινόμαστε στην ανιδιοπτελή προσφορά σας !

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη εθελοντική προσφορά τους 
την κ.  Βάσω Μουσταφέρη

την κ. Ζωή Αντωνοπούλου

καθώς και τους μαθητές

Μιχαήλ Αλ.

Βασιλική Αλ.

Βασιλεία Κ.

Θεοδώρα Κ.

Γιάννη Β.

Η μερική απόκρυψη των στοιχείων των ανηλίκων μαθητών, καθώς και η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό και την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ