Βόλιος εμβόλιος

Η 1η ΤΟΜΥ Πύργου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης μας παρουσίασε στις 20 Ιουνίου 2019, το θέμα Βόλιος ο Εμβόλιος. Η παρουσίαση στηρίχθηκε στο υπέροχο παραμύθι του Δρ. Σπύρου Μαζάνη «Βόλιος ο Εμβόλιος» των εκδόσεων Σoκόλη. Ένα αληθινό παραμύθι για τα εμβόλια που έχει ως σκοπό τη μετάδοση γνώσεων μέσα από τη μυθοπλασία και την εξοικείωση των παιδιών με το θέμα του εμβολιασμού. 

Βόλιος εμβόλιος

Βόλιος εμβόλιος

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την αφήγηση του παραμυθιού από τις εμψυχώτριες κ. Κωνσταντίνα Σιδηροκαστρίτη, νοσηλεύτρια 1ης ΤΟΜΥ Πύργου και κ. Αθηνά Αρβανιτάκη, Επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Πύργου, η οποία περιείχε διαλόγους μεταξύ των Εμψυχωτριών, ώστε να κρατά το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Ακολούθησαν δραστηριότητες επέκτασης που αποσκοπούσαν:
α) στο να γίνει πιο ομαλή και κατανοητή η επεξεργασία του θέματος  
β) στο να εδραιωθεί η γνώση για τα εμβόλια και
γ) να διατηρηθεί μέσω όμορφων εικόνων και συναισθημάτων, συνοδεύοντας το παιδί για πολλά χρόνια. 

Τα ίδια τα παιδιά συμπλήρωσαν ένα εικονικό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού που επιμελήθηκαν η η κ. Κωνσταντίνα Σιδηροκαστρίτη, Νοσηλεύτρια και η κ. Ρεβέκα Κολλιοπούλου Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου. Τα παιδιά έγραψαν το ονοματεπώνυμό τους, την ηλικία τους κι έβαλαν σφραγίδες με super ήρωες.

Στη συνέχεια ζωγράφισαν σε φύλλο εργασίας ένα ή περισσότερα εμβόλια και ήρθαν σε  επαφή με το εμβόλιο (χωρίς σύριγγα), στα οποία είχαν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα super ηρώων που συμβόλιζαν τον «Βόλιο τον Εμβόλιο».

Βόλιος εμβόλιος

Βόλιος εμβόλιος

Βόλιος εμβόλιος

Βόλιος εμβόλιος

Βόλιος εμβόλιος Βόλιος εμβόλιος 

Η κορύφωση της όλης διαδικασίας ήρθε στο τέλος με το Παιχνίδι Ρόλων, όπου τα παιδιά σε ρόλο του Παιδιάτρου που εμβολίαζαν τις Εμψυχώτριες οι οποίες είχαν το ρόλο των «παιδιών».

 Βόλιος εμβόλιος Βόλιος εμβόλιος 

Βόλιος εμβόλιος Βόλιος εμβόλιος 

Βόλιος εμβόλιος Βόλιος εμβόλιος

Βόλιος εμβόλιος

Βόλιος εμβόλιος

Βόλιος εμβόλιος

Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη και δυνατή εμπειρία με πολλά έντονα συναισθήματα. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενδιαφέρον σε όλες τις διαδικασίες και είχαν αρκετές ερωτήσεις επί του θέματος.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια:

την εθελόντρια Βάσω Μουσταφέρη,

καθώς και τους μαθητές

Μιχαήλ Αλ.

Βασιλεία Κ.

Θεοδώρα Κ.

Γιάννη Β.

Η μερική απόκρυψη των ονομάτων των ανηλίκων και η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό και την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Βόλιος εμβόλιος

ΣΧΕΤΙΚΑ