Το ταξίδι ενός αδέσποτου σκύλου 

Γνωρίζουμε τους λόγους και τις αιτίες, που δημιουργούνται τα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να περιοριστεί ο αριθμός των, αλλά και να προστατευθεί η ζωή τους;

Ο Βαλεντίνος, ένας πρώην αδέσποτος σκύλος, μας εξηγεί τον τρόπο!

Με την επίσκεψή του στην είσοδο του κτιρίου, καλωσόρισε τα παιδιά, που θα παρακολουθούσαν το πρόγραμμα, αποδεικνύοντας πως ένας τυφλός σκύλος προσφέρει την εμπιστοσύνη του στον άνθρωπο άφοβα! 

Ένα γράμμα με το όνομα του Βαλεντίνου και τους στίχους του τραγουδιού ” εγώ κι εσύ μαζί” προσφέρθηκε σε κάθε παιδί, με την είσοδό του στην αίθουσα. Σχηματίζοντας όλοι μαζί έναν κύκλο εμπιστοσύνης, καθήσαμε ο ένας δίπλα στον άλλον, ξεκινώντας την παρουσίαση. 

Τα παιδιά διαπίστωσαν δέκα απρόβλεπτους και βλαπτικούς λόγους, για τους οποίους δημιουργούνται τα αδέσποτα. Ενημερώθηκαν για το νομικό πλαίσιο που προστατεύει τα ζώα συντροφιάς και όλες τις διαδικασίες που οφείλει να προχωρήσει ο υπεύθυνος ιδιοκτήτης για την διατήρηση της ευζωίας του κατοικίδιου του

Η Χάδι και ο (παι)Χνίδι, δύο λούτρινα ζωάκια, άλλαζαν χέρια, βοηθώντας με ενσυναίσθηση, στο πώς δέχομαι ένα ζωάκι στο σπίτι !

Όλοι μαζί αγκαλιασμένοι τραγουδήσαμε το ” εγώ κι εσύ μαζί” , μια όμορφη υπόσχεση για τον καλύτερό μας τετράποδο φίλο 

Παρακολουθήσαμε σε βίντεο προβολή, τους λόγους που πρέπει να στειρώνονται τα κατοικίδιά μας, καθώς και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον πληθυσμό του καταφυγίου, προσφέροντας μια θέση στο σπίτι μας ως εθελοντές φιλοξενίας σε ένα ζωάκι. 

Χαρήκαμε πολλές ιστορίες πρώην αδέσποτων ζώων, με ευτυχισμένο τέλος, σε οικογένειες, βλέποντας τις φωτογραφίες τους και διαπιστώνοντας πόση αγάπη και χαρά προσφέρουν και τα ίδια!

Τέλος, με μια όμορφη έκπληξη, δημιουργήσαμε με την μέθοδο του κολάζ,  με εφημερίδες, ένα ζωάκι, όπως το φαντάστηκε το κάθε παιδί, ενώ σε ένα μεγάλο πανό, με τον τίτλο, ” πάρε με – είμαι φάτσα κι όχι ράτσα” γράψαμε ένα προσωπικό μήνυμα για το ζωάκι μας!

Φεύγοντας, όλα τα παιδιά, πήραν μαζί τους, έναν αναμνηστικό σελιδοδείκτη, που θα τους θυμίζει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Το μοίρασμα της χαράς και της δημιουργικής διαδικασίας ήταν αξέχαστο, τόσο για τις εμψυχώτριες του προγράμματος, Νατάσσα Ζουμή (καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού – εθελόντρια επικοινωνίας για τις αδέσποτες πατούσες) και Γεωργία Γιάνναρου εκπαιδευτικό, όσο και για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς απόλαυσαν τον καφέ τους, που ετοίμασ εμε πολλή αγάπη η κ. Κατερίνα Σίψα, παρέα με ένα βιβλίο.

Ευχαριστίες πολλές οφείλουμε στους εθελοντές μας
Χαρά Καπαρέλη
Κυριακή Καρούση και
τη μαθήτρια Μελίνα Μπ.
για την ανιδιοτελή προσφορά τους

Χορηγοί προγράμματος: 
Νατάσσα Ζουμή
Γεωργία Γιάνναρου
ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε

Κωνσταντίνα Καββαδά

________________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών και η μερική απόκρυψη των στοιχείων των ανηλίκων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ