Βιβλία για ... "ψαγμένους" γονείς και εκπαιδευτικούς

Ο Σπερματούλης είναι ένα μικρό σπερματάκι. Ζει μέσα στον κύριο Κύρο, μαζί με 300 εκατομμύρια μικρούτσικους φίλους του. Όσο πλησιάζει η μέρα του Μεγάλου Κολυμβητικού Αγώνα, ο Σπερματούλης προπονείται όλο και πιο σκληρά. Ξέρει ότι πρέπει να κολυμπήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί, για να κερδίσει το μεγάλο βραβείο: ένα πανέμορφο αβγό! Στο τέλος του αγώνα, κάτι υπέροχο και μαγικό συμβαίνει! Όμως. . . πού πήγε ο Σπερματούλης; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στις σελίδες αυτού εδώ του βιβλίου. Ανοίξτε το και ακολουθήστε το Σπερματούλη στο συναρπαστικό ταξίδι του! Ένα απολαυστικά αστείο και τρυφερό βιβλίο – ποτέ άλλοτε οι μικρές αλήθειες της ζωής δεν παρουσιάστηκαν με τόσο απλό και προσιτό τρόπο… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) Μέσα από ζωηρή εικονογράφηση και χιούμορ, οι μικρές αλήθειες της ζωής παρουσιάζονται με απλό και κατανοητό τρόπο. Το σημείο όπου το βιβλίο του Νίκολας Άλαν καινοτομεί είναι στο ότι, πέρα από το θέμα της αναπαραγωγής, εισάγει τα παιδιά στην έννοια της κληρονομικότητας, τονίζοντας το γεγονός ότι πολλά από τα φυσικά χαρακτηριστικά ή τα ταλέντα μας υπάρχουν μέσα μας από τη στιγμή της γέννησής μας.


Βιβλία για ... "ψαγμένους" γονείς και εκπαιδευτικούς

 Ο Πείσμονας είναι ένας μικρός Εγωπολίτης, που ξεκινά να βρει την Εσύπολη με μοναδικό του εφόδιο τη συμβουλή της βασίλισσας της Εγώπολης, να βάζει πάντα μπροστά το ΕΓΩ του. Με ποιον όμως τρόπο θα μπορέσει τελικά από την Εγώπολη να φτάσει στην Εσύπολη; Τι κόσμο θα συναντήσει σ’αυτή την τόσο διαφορετική από τη δική του πολιτεία; Τι νόημα θα έχει το ταξίδι του αυτό για όλους τους κατοίκους της Εγώπολης αλλά και για τον καθένα μας; Ας ταξιδέψουμε μαζί του! Πρόκειται για ένα δρόμο που μπορούν να το βαδίσουν μικροί και μεγάλοι. Χάρτη και οδοδείκτη για την πορεία μας αυτή θα έχουμε κάποια από τα λόγια του Αγίου Παϊσίου (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Βιβλία για ... "ψαγμένους" γονείς και εκπαιδευτικούς

Ο Κόλι ήταν το πιο ευτυχισμένο και το πιο χαρούμενο ψαράκι του βυθού, μέχρι που ο ψαροφθαλμίατρος του είπε πως έχει ψαρομυωπία και πρέπει να φορέσει γυαλιά. Και τότε τα άλλα ψαράκια στο σχολείο άρχισαν να τον κοροϊδεύουν. Όταν όμως πήγαν εκδρομή για να μαζέψουν θαλάσσιες ανεμώνες, ήταν ο μόνος που είδε πιο γρήγορα από όλους ένα κοπάδι από καρχαρίες και… έγινε ήρωας! (από το οπισθόφυλλο)

Περιέχει συμβουλές προς τους γονείς, σχετικά με το πώς θα χειριστούν το παιδί που φορά γυαλιά και δυσκολεύεται.


Βιβλία για ... "ψαγμένους" γονείς και εκπαιδευτικούς

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό σε ένα γυμνάσιο μιας επαρχιακής πόλης φέρνει στο προσκήνιο την αθέατη πλευρά μιας κοινωνίας, που ο σύγχρονος τρόπος ζωής την έχει τόσο αποπροσανατολίσει, ώστε κάποιοι νέοι να οδηγούνται στην παραβατικότητα. Δυο αφηγητές, ένας καθηγητής και μια μαθήτρια, καθένας από τη δική του οπτική γωνία, μιλούν για τα γεγονότα και σκιαγραφούν το σχολικό περιβάλλον και τα αδιέξοδα της σημερινής νεολαίας: έφηβοι που τους πνίγει η ανία και ταυτόχρονα νιώθουν την πίεση και την αγωνία για το μέλλον τους, αλλά και τον φόβο της απόρριψης από τους συνομηλίκους τους. Το βιβλίο «Άγρια παιχνίδια» θίγει ψύχραιμα και χωρίς συναισθηματισμούς το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, σωματικής και ψυχολογικής. Τελευταία μάλιστα η ψυχολογική βία, με την κακή χρήση της τεχνολογίας και με το πρόσχημα της «πλάκας», αρχίζει να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Το μυθιστόρημα «Άγρια παιχνίδια» δεν απευθύνεται μόνο στους έφηβους αλλά και στους ενήλικες. Είναι ένα βιβλίο που στόχο έχει να μας προβληματίσει και κυρίως να δώσει την αφορμή για έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.


Βιβλία για ... "ψαγμένους" γονείς και εκπαιδευτικούς

Η ζωή μου είναι γλυκιά όσο ένα πελώριο μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας. Κάνω ό,τι θέλω και τους έχω όλους σε απόλυτη πειθαρχία. Και αν μερικές φορές κάποιοι μου αντιστέκονται, όπως ο μπαμπάς, η μαμά και η γιαγιά-θηρίο, ευτυχώς που υπάρχουν ο παππούς και η άλλη γιαγιά, που απλώς… τους μαγεύω! Είμαι τύπος χαλαρός και κουλ και δε μου αρέσει να έχω μπελάδες και προβλήματα. Μόνο να δημιουργώ! Γι’ αυτό είμαι και το πιο δημοφιλές αγόρι της τάξης μου. Έχω γεννηθεί για την κορυφή και δε συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο. Την προηγούμενη, όμως, εβδομάδα έκανα ένα θανάσιμο λάθος… Και από τότε όλο το σχολείο με αποκαλεί… UFO. Τελικά ένα και μόνο λάθος είναι ικανό να σε καταστρέψει μια για πάντα! Και από τότε… Ζω για τη στιγμή που θα πάρω το αίμα μου πίσω! ΥΓ: Το καλό στην υπόθεση είναι ότι παραμένω δημοφιλής. Το κακό… είναι ότι είμαι το πιο δημοφιλές UFO! Βραβεία Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας, Βραβεία βιβλίου Public 2014 – Οι πένες της χρονιάς (από το οπισθόφυλλο)


Βιβλία για ... "ψαγμένους" γονείς και εκπαιδευτικούς

Ο Ντίνος και η παρέα του αποκαλούν τον Ορέστη «κοτούλα», δηλαδή δειλό, επειδή του αρέσει να διαβάζει βιβλία και όχι να παίζει κόντρες. Ο Ορέστης τούς φοβάται…Τι θα συμβεί όμως όταν εκείνοι συναντηθούν απρόσμενα με αληθινές κοτούλες; Πώς θα καταφέρουν τα αθώα πτηνά να κάνουν τον Ντίνο να έρθει αντιμέτωπος με όσα βρίσκονται κρυμμένα στην καρδιά και στο μυαλό του; Δυο ιστορίες για το σχολικό εκφοβισμό. Για όσους τον δέχονται και για όσους τον προκαλούν… Με πρακτικές συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς από την ψυχολόγο Γιούλη Μιγγείρου. (από το οπισθόφυλλο)

ΣΧΕΤΙΚΑ