Από το αφηρημένο… σε έργο τέχνης

Παρατηρώντας ένα έργο τέχνης με μια πιο προσεκτική ματιά, εύκολα θα προσέξουμε ότι αποτελείται από πολλά και διαφορετικά σχήματα. Είναι γνωστό πως όλα τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία, επομένως αν δώσουμε στα παιδιά έτοιμα σχήματα και πολλά χρώματα θα δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης…

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, οι μικροί μας φίλοι έμαθαν για την αφηρημένη τέχνη, με την βοήθεια της ζωγράφου πτυχιούχου Καλών Τεχνών, δασκάλας ζωγραφικής και εκπροσώπου της Ελλάδας στην παγκόσμια έκθεση παιδικής τέχνης στην Αμερική “Big Picture Foundation”, κας Ντενίσα Σίμα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε βλέποντας εικόνες από έργα ζωγραφικής με θέμα την αφηρημένη τέχνη, προσαρμοσμένες όμως στη ματιά και την ψυχολογία των παιδιών. Οι μικροί ζωγράφοι έμαθαν πότε και πώς ξεκίνησε το κίνημα της αφηρημένης τέχνης, επίσης ποιος θεωρείται ο εμπνευστής “πατέρας” της. Έπειτα είδαν μερικά από τα έργα του και συζήτησαν για τις τεχνοτροπίες.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν στα παιδιά διάφορα στένσιλ και χρώματα, για να μπορέσουν κι αυτά με την σειρά τους να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό έργο τέχνης, χρησιμοποιώντας την αστείρευτη φαντασία τους και αντλώντας έμπνευση από τις πολύχρωμες εικόνες που είχαν παρακολουθήσει.

Το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό! Όλα τα παιδιά τελικά κρύβουν έναν μικρό καλλιτέχνη μέσα τους!

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς περίμεναν τα παιδιά παρέα με ένα βιβλίο κι έναν καφέ, που με πολλή αγάπη είχε ετοιμάσει η κ. Κατερίνα Σίψα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους εθελοντές μας
Άννα Αντύπα,
Αντωνία Βουδούρη
Κωνσταντίνα Δημοπούλου
Νατάσσα Ζουμή
Κυριακή Καρούση
Γιάννη Παπαδόπουλο

καθώς και στους μαθητές
Νελίνα Κ.
Δέσποινα Μπ.
Χρίστο Κ.
που βοήθησαν στην ολοκλήρωση ενός τόσο όμορφου χρωματιστού προγράμματος.

Χορηγοί προγράμματος: ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε – Κωνσταντίνα Καββαδά

________________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών και η μερική απόκρυψη του επωνύμου των ανήλικων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ