Στις 22 Ιουλίου η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου υποδέχθηκε τις δασκάλες μουσικής κ. Μαρία Ασημακοπούλου-Ζεύκα και κ. Μαρίνα Θεοδωροπούλου, και μαζί με τους μικρούς μας φίλους μιλήσαμε για τα μουσικά παραμύθια.

Γνωρίσαμε το μουσικό παραμύθι “Ο Πέτρος και ο λύκος” σε μουσική του Sergei Prokofiev και μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα όργανα και τους χαρακτήρες του παραμυθιού.

Παίξαμε παιχνίδια, αυτοσχεδιάσαμε στο ρυθμό της μουσικής, και ζωγραφίσαμε τους χαρακτήρες του παραμυθιού και τα μουσικά όργανα.

Τέλος είδαμε από κοντά και γνωρίσαμε το βιολί και το φλάουτο!

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς περίμεναν τα παιδιά παρέα με ένα βιβλίο κι έναν καφέ, που με πολλή αγάπη είχαν ετοιμάσει ο κ. Άρης Βλαχοχριστόπουλος και η κ. Κατερίνα Σίψα.

Οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στις εθελόντριές μας κ. Ελένη Κατσαράκη, κ. Ντενίσα Σίμα, κ. Χαρά Καπαρέλη και Νελίνα Κ.

Χορηγός προγράμματος: ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε

Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών, καθώς και η μερική απόκρυψη των επωνύμων των ανηλίκων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ