Στις 25/1/2018 είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε στη Βιβλιοθήκη μας τον κ. Θέμη Μαντά, έναν δάσκαλο που ξεχωρίζει, μαζί με τα 22 ζουζούνια του από το ΣΤ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την τοπική μας ιστορία “Οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης μας αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας”.

Οι μαθητές παρακολουθούν γνωστές και άγνωστες πτυχές της τοπικής μας Ιστορίας

Ώρα για παιχνίδι

Οι μαθητές ήδη προετοιμασμένοι από την τάξη, ταξίδεψαν στο μύθο και στην Ιστορία της Ηλείας, με τη βοήθεια παρουσίασης powerpoint και στη συνέχεια χωρισμένοι σε ομάδες ασχολήθηκαν με εκπαιδευτικές δραστηριότητες:  συναρμολόγησαν το παζλ, υπολόγισαν πόσα βόδια είχε στους σταύλους του ο Αυγείας, έλυσαν το οριζοντιόλεξο και δημιούργησαν το χάρτη με τα αξιοθέατα της Ηλείας, ενός τόπου με … μυθική ομορφιά. 

Έχουμε στην Ηλεία χειρόγραφα του Γέρου του Μοριά; Ποιος θα το βρει;

Μμμμ, πώς τον λέγανε το Δήμαρχο του Πύργου στην Κατοχή;

Για να δούμε ποια ομάδα θα τελειώσει πρώτη;

Συναρμολογώντας το παζλ …

… νιώθουμε πολύ περήφανοι για την Ιστορία μας !

Πόσα βόδια είχε ο Αυγείας; Για πάρτε μολύβι και χαρτί και υπολογίστε …

Βιβλία με υλικό για την Ιστορία και τον πολιτισμό της Ηλείας μας

Φεύγοντας, ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων μας η ικανοποίηση, αλλά -το πιο σημαντικό από όλα- ήταν η υπέροχη αίσθηση ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί δάσκαλοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης , που μέσα σε χίλιες αντιξοότητες, μεταγγίζουν στα παιδιά όχι μόνο τη γνώση, αλλά και την αγάπη για τον τόπο τους.

Μπράβο κύριε Θέμη ! Μπράβο σας παιδιά !


Η αλλοίωση κάποιων από τις φωτογραφίες έγινε για την προστασία των δεδομένω προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

ΣΧΕΤΙΚΑ