Επίσκεψη Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου (23/1/2018)

Την Τρίτη 23/1/2018 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας εγκαινίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης “Οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης μας αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας”. Τους 28 μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο υποδιευθυντής κ. Βασίλης Καρβουνιάρης και οι εκπαιδευτικοί Βάσω Διαμαντοπούλου, Βασίλης Ηλιόπουλος και Αλεξία Τσαρουχά.

Με οδηγό επιλεγμένους δρόμους του Πύργου και πηγές τα πολυάριθμα βιβλία που έχουν γραφτεί για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ηλείας, έγινε αναφορά σε πρόσωπα της Μυθολογίας, και της Ιστορίας που συνδέονται με την Ηλεία, όπως ο Αλφειός και η Αρέθουσα, ο Ίφιτος, ο Μύρτιλος, ο Κόροιβος, ο Γ. Τσερνωτάς, οι Αχολαίοι και οι Βιλαέτηδες, ο Γ. Σισίνης, ο Ωλένης Φιλάρετος, ο Τάσης Καζάζης, ο Ηλείας Αντώνιος και ο Σάκης Καράγιωργας.

Μετά την παρουσίαση οι μαθητές συναρμολόγησαν το παζλ που είχε δημιουργηθεί ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αισθάνθηκαν πραγματικά πολύ περήφανοι που ζουν σε αυτό τον τόπο, για τον οποίο έχουν μιλήσει με επαινετικά λόγια επιφανείς άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών από όλο τον κόσμο.

Επίσκεψη Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου (23/1/2018)

Είμαστε τόσο περήφανοι για τον τόπο μας !

Φεύγοντας, πήραν όλοι έναν αναμνηστικό σελιδοδείκτη με φωτογραφία από ένα νεοκλασικό του Πύργου και οδοδείκτη – έκπληξη.

Επίσκεψη Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου (23/1/2018)

ΣΧΕΤΙΚΑ