Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε στη Βιβλιοθήκη μας 34 ζουζούνια από το 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου μαζί με τις αγαπημένες τους νηπιαγωγούς Τασία Μπαϊλού, Σταματία Βλάχου και Ιωάννα Τομαροπούλου.

Στην αρχή εξηγήσαμε τι γίνεται σε αυτό το τεράστιο κτίριο με τις εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία και τους χιλιάδες αναγνώστες. Στη συνέχεια οι μικροί μας φίλοι άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την υπεύθυνη των εκπ. προγραμμάτων να τους διαβάζει το βιβλίο “Το δέντρο που έδινε”. 

Αποτέλεσμα εικόνας για το δέντρο που έδινε

 

 

    

 

Σειρά είχε τώρα το παιχνίδι των κανόνων της Βιβλιοθήκης. Κάθε παιδί πήρε μια κάρτα με μια ζωγραφιά. Με τη βοήθεια μιας σειράς διαφανειών αποκωδικοποιήσαμε κάθε εικόνα και φτιάξαμε μια σειρά από κανόνες, για να μάθουμε τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια Βιβλιοθήκη. Έτσι γεμίσαμε δυο πίνακες με ΝΑΙ και ΟΧΙ.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έκλεισε στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, όπου οι λιλιπούτειοι φίλοι μας ξεφύλλισαν παραμύθια, ιστορίες και ένα σωρό άλλα βιβλία.

 

 

 

 

Πριν φύγουν μας έδωσαν μια υπόσχεση: να έλθουν με τους γονείς τους στη Βιβλιοθήκη για να γεμίσει η αγκαλιά τους βιβλία και -το κυριότερο- η ψυχή τους αγάπη για τη γνώση.

Στην επιστροφή για το σχολείο πήρε το κάθε παίδί ένα πλαστικοποιημένο φυλλάδιο με τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης γραμμένο ειδικά για παιδιά.

 


Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  

ΣΧΕΤΙΚΑ