Γίνε ήρωας! Σώσε μια ζωή!

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024,συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων ετών, υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την 1η ΤΟΜΥ Πύργου η παρουσίαση του εγκεκριμένου σε Εθνικό Επίπεδο από το Υπουργείο Υγείας, προγράμματος αγωγής υγείας με θέμα: «Πρώτες  βοήθειες για παιδιά» σε μαθητές Ε΄ και Στ’ Δημοτικού. Η συγκεκριμένη παρουσίαση αποτέλεσε την έναρξη των καλοκαιρινών προγραμμάτων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου για το 2024.

Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε  από τη Νοσηλεύτρια της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου κα. Οικονομοπούλου Μαρία- Δήμητρα.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση και η αυξημένη ευαισθητοποίηση των παιδιών ώστε να κατανοήσουν, να εξοικειωθούν και να εφαρμόσουν απλές αρχές πρώτων βοηθειών, καθώς τα αιφνίδια προβλήματα υγείας και τα ατυχήματα είναι συχνά, η αξία της παροχής πρώτων βοηθειών είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση αυτών, έως ότου να φθάσει η ιατρική βοήθεια.

 Για την εν λόγω παρουσίαση  αξιοποιήθηκε υλικό παρουσιάσεων με θέμα «Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών από παιδιά» για τις τάξεις Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη γνωριμία των νέων μας φίλων.

Ακολούθησε διαδραστική παρουσίαση στην οποία συμμετείχαν ενεργά με τις ερωτήσεις τους οι μικροί μας φίλοι.

Στη συνέχεια για να εμπεδωθούν πιο καλά οι παραπάνω έννοιες, δημιουργήθηκαν διάφορα σενάρια και υποθετικές καταστάσεις  που μας έχουν συμβεί στη καθημερινότητα μας και τα παιδιά συζήτησαν με την εμψυχώτρια  πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων με την εφαρμογή των πρώτων βοηθειών.

Στο τέλος της παρουσίασης όλοι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν ιστορίες από την καθημερινότητα τους όπου χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν πρώτες βοήθειες, τι καινούριο έμαθαν και τις εντυπώσεις τους από την παρουσίαση.

Οι γονείς περίμεναν στο ανακαινισμέο υπαίθριο αναγνωστήριο συντροφιά με ένα βιβλίο και έναν καφέ που ετοίμασε με πολλή αγάπη η κα Κατερίνα Σίψα.

Ευχαριστούμε θερμά
– την 1η ΤΟΜΥ Πύργου και ιδιαίτερα την κα Μαρία-Δήμητρα Οικονομοπούλου,
τις εθελόντριες
– Βουδούρη Αντωνία
– Δημοπούλου Κωνσταντίνα
– Καπαρέλη Χαρά
– Καρούση Κυριακή
– Χαριλάου Βασιλική

που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια χρονιά και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Γίνε ήρωας! Σώσε μια ζωή!
Γίνε ήρωας! Σώσε μια ζωή!

ΣΧΕΤΙΚΑ