Η τηλεόραση στο χωριό του γέλιου

Την Τρίτη, 4 Ιουλίου οι μικροί μας φίλοι διάβασαν και ενημερώθηκαν  για τις αλλαγές που έφερε η τηλεόραση στη ζωή των ανθρώπων. 
Η εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή κ. Χριστίνα Νάζου, φρόντισε η εμπειρία να είναι συναρπαστική, ενδιαφέρουσα και να γίνει αφορμή για σκέψη και δράση!
Αφορμή για τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στάθηκε το κείμενο με τίτλο: «Η τηλεόραση στο χωριό του γέλιου»  που προέρχεται από την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Α. Καρακίτσιος Π. Ευκαρπίδη Ε .Αναγνωστοπούλου) καθώς και το παιδικό βιβλίο «Μπροστά στην τηλεόραση» (Μ. Τσίτας).
Με οδηγό τα κείμενα, μέσω παρουσίασης powerpoint στο βιντεοπροβολέα, οι μικροί μας φίλοι μέσω εικόνων, τραγουδιού, βίντεο, θεατρικού παιχνιδιού και χειροτεχνιών έμαθαν για τις αλλαγές που επέφερε η τηλεόραση στη ζωή μας, εγκλωβίζοντας μας μέσα στο σπίτι, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνικότητα και τις φιλίες μας. Οι μικροί μας φίλοι κατανόησαν ότι δεν χρειάζεται υπερβολική χρήση της τηλεόρασης, διότι έχουν ανάγκη και από άλλα πράγματα που θα τους ολοκληρώσουν ως προσωπικότητες (παιχνίδι, φιλίες, αθλήματα κ.α.) Η συγκεκριμένη δράση  τους πληροφόρησε, τους προβλημάτισε και τους καθοδήγησε στη εξαγωγή των κατάλληλων συμπερασμάτων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς περίμεναν τα παιδιά παρέα με ένα βιβλίο κι έναν καφέ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στις εθελόντριές μας κ. Κωνσταντίνα Δημοπούλου, κ. Μαρία Τσουκαλά, κ. Δήμητρα Μανιάτη, κ. Χαρά Καπαρέλη και Ευφηλία Μ. για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Χορηγοί προγράμματος: ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε – Κωνσταντίνα Καββαδά

________________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών και η μερική απόκρυψη των στοιχείων των ανηλίκων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η τηλεόραση στο χωριό του γέλιου

ΣΧΕΤΙΚΑ