Η ΕΡΤ Πύργου για τα καλοκαιρινά μας προγράμματα

Στις 21 Ιουνίου 2019 η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης μας Νίκη Κατσιάπη μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΑ Πύργου “Ηλειακά και άλλα” που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Μαντάς για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα του καλοκαιριού.

Τόνισε ότι οι καλοκαιρινές δραστηριότητες ήταν μια ιδέα της Διευθύντριας κ. Φανής Καραχάλιου πριν από 8 χρόνια. Έκτοτε γίνονται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι με την πολύτιμη βοήθεια των υπαλλήλων της Βιβλιοθήκης κ. Μαρίας Γιαννοπούλου και του κ. Άρη Βλαχοχριστόπουλου αφενός και την συνδρομή δεκάδων εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης.

Φέτος έχουμε ρεκόρ συμμετοχών, αφού την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκαν τα προγράμματα, “έκλεισαν” πέντε και την αμέσως επόμενη “έκλεισαν” οκτώ. Μέσα σε λίγες μέρες έκλεισαν όλα και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βρούμε έστω και μία θέση για τις 100 και πλέον αιτήσεις που είναι σε αναμονή.

Τα προγράμματα γίνονται από εθελοντές με αυξημένα τυπικά προσόντα και περιλαμβάνουν ποικίλους θεματικούς άξονες:  ζωγραφική, μουσική, αγωγή υγείας, διαχείριση συναισθημάτων, μαγειρική, πειράματα, τεχνολογία, γνωριμία με άλλους πολιτισμούς, φιλοσοφία κ.ά.

Τέλος, η υπεύθυνη των εκπ. προγραμμάτων πρότεινε στη νέα δημοτική αρχή του Πύργου να δημιουργήσει με τη βοήθεια εθελοντών έναν φορέα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά τους θερινούς μήνες με την υπόσχεση να συνδράμει η βιβλιοθήκη με ιδέες και βοήθεια σε πρακτικό επίπεδο.

Η ΕΡΤ Πύργου για τα καλοκαιρινά μας προγράμματα

ΣΧΕΤΙΚΑ