Γνωρίζω, αγαπώ και σέβομαι το σώμα μου

Στο χώρο της βιβλιοθήκης  οι λιλιπούτειοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία με τη βοήθεια  της κ. Μπέττυ Γαλανοπούλου εμψυχώτριας του προγράμματος για άλλη μια φορά να συνεργαστούν, να προβληματιστούν, να παρατηρήσουν, να συνεργαστούν αλλα και να διασκεδάσουν δημιουργώντας.

Αρχικά  τα παιδιά συζήτησαν για τον ανθρώπινο σκελετό .Παρατήρησαν πως τα οστά διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα και πως το καθένα  εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Αναγνώρισαν τη σπουδαιότητά του,αφου είναι υπεύθυνος τόσο για τη στάση και κίνηση του σώματος, όσο και για την προστασία οργάνων ζωτικής σημασίας.

Ανέλυσαν διεξοδικά  τη λειτουργία σημαντικών οργάνων όπως ο εγκέφαλος, η  καρδιά, οι πνεύμονες, το στομάχι. Ανακάλυψαν το ταξίδι της αναπνοής και της πέψης.

Ακολούθησαν το περιπετειώδες ταξίδι του Μάνου μέσα από το βιβλίο “Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο” και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διατροφή .

Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο οργανισμός έχει ανάγκη από  υγιεινές τροφές, χρειάζεται επίσης νερό, ύπνο και γυμναστική. Ωφέλιμες συνήθειες που πρέπει ν’ ακολουθούμε  καθημερινά ώστε να είμαστε γεροί γεμάτοι ενέργεια και χαρά!

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης οι γονείς απόλαυσαν τον καφέ τους, που ετοίμασε με πολλή αγάπη η κ. Κατερίνα Σίψα. 

Ευχαριστίες πολλές οφείλουμε στους εθελοντές μας:

Παναγιώτα Πατσή
Κυριακή Καρούση

καθώς και στους μαθητές: Χρίστο Κ. και Ελένη Ζ. 
χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Χορηγοί προγράμματος: 
Μπέττυ Γαλανοπούλου
ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε

Κωνσταντίνα Καββαδά

________________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών και η μερική απόκρυψη των στοιχείων των ανηλίκων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ