Μικροί κατάσκοποι εν δράσει

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου το πρωί, στον φιλόξενο χώρο  της  Βιβλιοθήκης Πύργου πραγματοποιήθηκε μία εικαστική δράση . Οι λιλιπούτειοι  φίλοι της βιβλιοθήκης βίωσαν μία συναρπαστική εμπειρία.

Φήμες είπαν πως το προηγούμενο βράδυ κάποια  ανήσυχα ζωάκια εισέβαλαν στην Βιβλιοθήκη. Όχι δεν έκαναν σκανδαλιές. Μόνο που  ανακάτωσαν όλα τα βιβλία κι ύστερα το έριξαν στο διάβασμα. Ποια  ήταν αυτά;

Κανείς δεν τα είδε. Άφησαν όμως παντού τα ίχνη τους. Τα παιδιά μαζί με την εμψυχώτρια  Αλίκη Τσιφτσοπούλου (εικαστικό και συγγραφέα) έψαξαν παντού. Αναζήτησαν τα ίχνη και τα αναγνώρισαν.

Στη συνέχεια με απλά υλικά δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό έργο.

Σ΄ ένα φύλλο ακουαρέλας σχεδίασαν και  ζωγράφισαν το ζωάκι που αντιστοιχούσε στο ίχνος που ανακάλυψε το κάθε παιδάκι. Όπως διαπιστώθηκε γατούλες , μικρά σκυλάκια,  λιοντάρια και δεινόσαυροι ήταν τελικά οι νυχτερινοί αναγνώστες.

Τα παιδιά ολοκλήρωσαν με ζήλο το έργο τους. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Στη συνέχεια επέλεξαν από τη βιβλιοθήκη βιβλία που τους εντυπωσίασαν για να διαβάσουν το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης οι γονείς απόλαυσαν τον καφέ τους, που ετοίμασε με πολλή αγάπη η κ. Κατερίνα Σίψα. 

Ευχαριστίες πολλές οφείλουμε στους εθελοντές μας:

Παναγιώτα Πατσή
Ντενίσα Σίμα
Κυριακή Καρούση
Αγγελική Χρονοπούλου
Αριάδνη Παπαναστασοπούλου
καθώς και στους μαθητές: Χρίστο Κ. και Νελίνα Κ. 
χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Χορηγοί προγράμματος: 
ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε
Κωνσταντίνα Καββαδά

________________________
Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών και η μερική απόκρυψη των στοιχείων των ανηλίκων εθελοντών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μικροί κατάσκοποι εν δράσει

ΣΧΕΤΙΚΑ