Το Γυμνάσιο Επιταλίου στη Βιβλιοθήκη μας

Όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αγαπούν τον πολιτισμό, τότε τα εμπόδια υποχωρούν μπροστά στην επιμονή και στην αγάπη. Το Γυμνάσιο Επιταλίου είναι μακριά από την πόλη μας. Για να μετακινηθούν τα παιδιά χρειάζονται πούλμαν. Το οποίο δεν μπορεί να πάρει λιγότερο από 36 παιδιά. Πού θα χωρέσουν 36 παιδιά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα; Όταν στο τιμόνι του σχολείου είναι άνθρωποι σαν την αγαπημένη μας συνάδελφο κ. Αικατερίνη Βελώνη – Ζούνη κι όταν συνοδεύουν εκπαιδευτικοί σαν την κ. Γιώτα Αγγελοπούλου, την κ. Στέλλα Παπανακλή , την κ. Μακεδονία Μιχαλάκη και την κ. Γωγώ Μουρούτη (παλιά εθελόντρια και φίλη της Βιβλιοθήκης), όλα γίνονται!

Τα μισά παιδιά επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας και τα υπόλοιπα ήλθαν στη Βιβλιοθήκη. Μετά έγινε αλλαγή. Κι όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Το ίδιο κι εμείς.

Οι μαθητές, πολλοί από τους οποίους έρχονταν για πρώτη φορά στη Βιβλιοθήκη, άκουσαν την ιστορία της Βιβλιοθήκης και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Λίγο πριν φύγουν έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και υποσχέθηκαν πως το συντομότερο θα γίνουν μέλη της Βιβλιοθήκης!

ΣΧΕΤΙΚΑ