Οι βιβλιοφάγοι του Δημ. Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας στη Βιβλιοθήκη μας

“Παιδιά, ποια είναι η καλύτερη δασκάλα του κόσμου;”
Τρελαινόμαστε όταν κάνουμε αυτή την ερώτηση στα παιδιά που έρχονται στη Βιβλιοθήκη μας, βλέποντας τη βεβαιότητα που ξεχειλίζει από τα ματάκια τους και τον ενθουσιασμό με τον οποίο φωνάζουν το όνομα της δασκάλας τους.

Με αυτές λοιπόν, τις διαδικασίες ψηφίσαμε δια βοής ότι η καλύτερη δασκάλα Α΄ τάξης του κόσμου είναι η κ. Κατερίνα Δημητροπούλου, η καλύτερη δασκάλα Β΄ τάξης του κόσμου είναι η κ. Κωνσταντίνα Γαλανοπούλου και ο καλύτερος δάσκαλος εικαστικών του κόσμου είναι ο κ. Στέλιος Ράιδος.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι τρεις λοιπόν, εκπαιδευτικοί ήλθαν στις 19 Μαΐου το πρωί μαζί με 29 γλυκά παιδάκια για να γνωρίσουν τη Βιβλιοθήκη μας. Να σημειώσουμε πως φέτος έχουν επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκης μας από το αγαπημένο Δημοτικό της Αρχαίας Ολυμπίας 4 τάξεις και 5 εκπαιδευτικοί. Αριθμό ρεκόρ!

Στην αρχή παίξαμε με μεγάλη επιτυχία το παιχνίδι των κανόνων της Βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και συναρμολόγησαν τέσσερα παζλ με θέμα φιλαναγνωσίας. Μετά είχαν έντονη επιθυμία να αγγίξουν, να ξεφυλλίσουν να ψάξουν βιβλία, ανάμεσα στα χιλιάδες βιβλία που έχει το παιδικό τμήμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να ζωγραφίσουν …

Λίγο πριν φύγουν η κ. Κατερίνα φρόντισε να πάρουν μαζί τους τα βιβλία που τους άρεσαν ώστε να τα συνεχίσουν στο σπίτι. Έτσι δημιουργήθηκε δανειστικό τμήμα για λογαριασμό του σχολείου τους, με υπεύθυνη την κ. Κατερίνα και τα παιδιά θα μπορούν να δανείζονται βιβλία μέχρι 1 Ιουνίου. Μετά όσα παιδιά θέλουν, μπορούν να επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη, να γίνουν μέλη και να δανείζονται 5 βιβλία για ένα μήνα!

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” οφείλουμε στον κ. Στέλιο που τράβηξε τις φωτογραφίες κι ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” στις συναδέλφους Κατερίνα Σίψα και Μαρία Γιαννοπούλου που ετοίμασαν τα 4 παζλ φιλαναγνωσίας.

[Η αλλοίωση των φωτογραφιών έγινε για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία]

ΣΧΕΤΙΚΑ